Tula yoga praktijk » Zwangerschap yoga

Zwangerschapsyoga

Gedragen in stilte, ontwikkeld in rust.

 

 

Zwangerschapsyoga

 

Ik heb veel ervaring met zwangerschapsyoga. Ruim 10 jaar geleden volgde ik bij Samsara de zwangerschapsyoga-opleiding en sinds die tijd geef ik met veel plezier les aan zwangere vrouwen. Wil je liever samen met je partner de cursus komen volgen bekijk dan het item: Zwangerschapyoga; Samen zwanger zijn en bevallen.

Zwangerschapsyoga is erop gericht het lichaam soepel te houden en te maken, op een rustige, aandachtige en ontspannen manier. Als u zwanger bent, verandert er veel in uw leven in een relatief korte tijd. Een goede voorbereiding op de bevalling kan een deel van uw zorgen wegnemen en eventuele angsten doen verminderen.

Het is belangrijk om inzicht te krijgen in het functioneren van uw lichaam en geest nu u zwanger bent. Belangrijk is de bewustwording van 'dat wat is' en dat wat zich aandient in het moment. Dit heb je nodig om veranderingen op te merken en actie te kunnen ondernemen.

 

De les

De les bestaat uit lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen, bewustwordingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Ook krijgt u veel informatie over de zwangerschap en de bevalling.

 

De cursus

Een cursus bestaat uit 10 lessen van anderhalf uur. Er bestaat altijd een mogelijkheid om de cursus na deze 10 lessen te verlengen. Eén keer per cursus is er een partneravond, dit is in overleg met de groep. Hierin worden ademhalingsoefeningen aangeboden waarin de partner leert zijn vrouw te ondersteunen tijdens de bevalling. Ook worden er verschillende massagetechnieken aangeboden die de pijn van onder meer rugweeën doen verlichten. Ook inbegrepen bij de cursus is de terugkom dag, ongeveer zes weken na de bevalling. Je komt dan samen met de baby.

Ook is het mogelijk om de cursus samen met je partner (privé) of in een partner groep te volgen. Zie het item: Zwangerschapsyoga cursus: Samen zwanger zijn en bevallen.

 

Postnatale yoga

Zes weken na de bevalling is het mogelijk om postnatale yoga te komen volgen. Deze 4 lessen zijn erop gericht bepaalde spiergroepen te verstevigen, denk hierbij aan de bekkenbodem-, buik-, en rugspieren. Ook wordt er aandacht besteed aan en goede adembeweging en worden er ontspanningsoefeningen aangeboden. deze lessen worden overdag verzorgt en op de cursist afgestemd.

 

Vergoeding door zorgverzekeraars.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de cursus zwangerschapsyoga als de docent is aangesloten bij de Vereninging Yogadocenten Nederland. Ik ben hierbij aangesloten. Informeer dus bij uw zorgverzekering of u recht hebt op een vergoeding.

 

Informatie

Kijk in de agenda op deze website voor de juiste data en tijdsitp. 

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen neem dan contact met mij op via deze site/mail of telefoon.

M. 0627309739 

yogapraktijk@casema.nl