Tula yoga praktijk » Zwangerschap yoga cursus: Samen zwanger zijn en bevallen

Zwangerschap yoga cursus

Samen zwanger zijn en bevallen

Gedragen in stilte, ontwikkeld in rust.

 

 

Zwangerschapsyoga

Ik heb veel ervaring met zwangerschapsyoga. Ruim 10 jaar geleden volgde ik bij Samsara de zwangerschapsyoga-opleiding en sinds die tijd geef ik met veel plezier les aan zwangere vrouwen die samen komen tijdens deze cursus met hun partner.

 

Zwangerschapsyoga is erop gericht het lichaam soepel te houden en te maken, op een rustige, aandachtige en ontspannen manier. Als jullie zwanger zijn, verandert er veel in jullie leven in een relatief korte tijd. Een goede voorbereiding op de bevalling kan een deel van jullie zorgen wegnemen en eventuele angsten doen verminderen.

Ieder fase van de bevalling kent zijn eigen ademhalingstechniek. Tijdens de cursus leer je als partner je vrouw te begeleiden/ondersteunen met ademhaling. Ook leer je als partner verschillende massage technieken aan die je al kunt inzetten tijdens de zwangerschap maar vooral tijdens de bevalling. Die de pijn van onder meer rug weeën doen verlichten.

 

Het is belangrijk om inzicht te krijgen in het functioneren van uw lichaam en geest nu jullie zwanger zijn. Belangrijk is de bewustwording van 'dat wat is' en dat wat zich aandient in het moment. Dit heb je nodig om veranderingen op te merken en actie te kunnen ondernemen.

 

De les

De les bestaat uit lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen, bewustwordingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Ook krijgt u veel informatie over de zwangerschap en de bevalling.

 

De cursus

Een cursus bestaat uit 10 lessen van anderhalf uur. Er bestaat altijd een mogelijkheid om de cursus na deze 10 lessen te verlengen. Deze cursus volg je samen met je partner.

Wil je als zwangere liever alleen de cursus komen volgen bekijk dan het volgende item: Zwangerschap yoga. Deze lessen worden alleen aan zwangere gegeven.

 

Postnatale yoga

Zes weken na de bevalling is het mogelijk om postnatale yoga te komen volgen. Deze 4 lessen zijn erop gericht bepaalde spiergroepen te verstevigen, denk hierbij aan de bekkenbodem-, buik-, en rugspieren. Ook wordt er aandacht besteed aan en goede adembeweging en worden er ontspanningsoefeningen aangeboden. deze lessen worden overdag verzorgt en op de cursist afgestemd.

 

Vergoeding door zorgverzekeraars.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de cursus zwangerschapsyoga als de docent is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland. Ik ben hierbij aangesloten. Informeer dus bij uw zorgverzekering of u recht hebt op een vergoeding.

 

Informatie

Kijk voor een aanvang van een nieuwe cursus op het item agenda of neem contact met mij op.

 

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen neem dan contact met mij op via deze site/mail of telefoon.

M. 0627309739 

yogapraktijk@casema.nl