Sangha Laya bijeenkomsten

 

 

Sangha Laya is een Boeddhistische meditatie oefengroep in Schoonhoven, in de traditie van Thich Nhat Hanh die in september 2015 van start is gegaan.

Tijdens het samen zijn wordt er gemediteerd, geoefend en gedeeld.

 

Wij komen als groep om de 14 dagen bijeen op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan Sangha Laya bijeenkomsten. Wel wordt er van de deelnemers gevraagd om eens in de zoveel tijd iets lekkers mee te nemen voor bij de thee ceremonie.

 

Wat zei Thich Nhat Hanh over de Sangha:

"Een sangha is een gemeenschap die zich verzet tegen haast, het geweld en de onheilzame manieren van leven die in onze huidige maatschappij de boventoon voeren. Ik ben 65 jaar monnik en wat ik heb vastgesteld is dat er geen religie, filosofie en ideologie is die belangrijker is dan broeder- en zusterschap. Zelfs boeddhisme niet.

 

Een sangha is een tuin, vol met vele soorten bomen en bloemen. Als we naar onszelf en anderen kunnen kijken als naar prachtige, unieke bloemen en bomen dan kunnen we werkelijk groeien in liefde en begrip voor elkaar. De ene bloem bloeit vroeg in het voorjaar en een andere laat in de zomer. De ene boom draagt veel vruchten en de andere geeft koele schaduw. Geen enkele plant is groter of kleiner of hetzelfde als ook maar enige andere plant in de tuin. Zo heeft ook iedere beoefenaar zijn of haar unieke gaven om bij te dragen aan de gemeenschap. We hebben ook allemaal punten die aandacht verdienen. Wanneer we de bijdrage van elke sangha-genoot waarderen en onze zwaktes zien als mogelijkheden voor groei dan kunnen we leren in harmonie samen te leven. Het is onze beoefening om te zien dat we een bloem of een boom zijn en dat we bovendien samen de hele tuin zijn, allemaal met elkaar verbonden".

Overgenomen uit het sangha werkboek; leven in aandacht.

 

 Kleding tips:

Trek makkelijk loszittende kleding aan. In de ruimte worden er geen schoenen gedragen, trek sokken aan of neem sloffen mee!

 

Aanwezig in de ruimte is:

Matten, meditatie kussen, bankjes en dekens zijn aanwezig.

 

Sangha Laya staat open voor nieuwe leden die zich willen verbinden met de Sangha!

 

 

***Voor meer informatie en/of opgave***

T : 06 27 30 97 39

E: tulayoga2000@gmail.com