Meditatie

 

Foto gemaakt door: Anneke Bleijenberg

Bewust 'Zijn' in het moment, creëer ik mijn eigen leven.

 

Bij Tula yoga kunt je ook terecht voor een meditatie training!

 

Wat is meditatie nu eigenlijk?

Het woord meditatie komt van het Latijnse woord 'Meditari'. Dit betekent: iets overpeinzen of oefenen. Mediteren is niet nieuw, wel populair. Onze voorouders mediteerden al. Zij zaten gezamenlijk om het kampvuur en tuurden in de vlammen. Door het turen in het vuur kwamen zij in een staat van meditatie, 'Bewust - Zijn' terecht.

 

Ook in onze tijd wordt er nog steeds over de gehele wereld gemediteerd. We zien dit in verschillende religieuze en spirituele tradities terug. Er bestaan daarom ook vele vormen van meditatie.

 

Wat is het doel van mediteren?

Het doel van mediteren is niet de ontspanning, maar dat kan wel een mooie bijeenkomstigheid zijn. Het doel van meditatie is het leren focussen. Het is je aandacht leren richten op één punt. Dit punt van aandacht kan de ademhaling zijn, een gedachte, een gevoel, een voorwerp of onderwerp.

 

Hoe ziet de training eruit?

Elke bijeenkomst bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Een bijeenkomst duurt 1.15 uur. De gehele training bestaat uit 4 lessen. Tijdens de les is er ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen. Tijdens de training maakt u kennis met verschillende meditatietechnieken en leert u deze toe te passen. Thuis oefenen is een pré!

 

Kijk in de agenda wanneer deze korte training weer van start gaat of neem contact met mij op.

 

 

***Voor meer informatie en/of opgave***

T : 06 27 30 97 39

E: tulayoga2000@gmail.com