Creëer bewust je eigen leven...nu  
Tula yoga praktijk » Meditatie

Meditatie

Bewust 'Zijn' in het moment, creëer ik mijn eigen leven.

Meditatie

Bij Tula Yoga kunt u een meditatietraining volgen. Maar wat is meditatie eigenlijk?

Het woord meditatie komt van het Latijnse woord 'Meditari'. Dit betekent: iets overpeinzen of oefenen.

Mediteren is niet nieuw, wel populair. Onze voorouders mediteerden al. Zij zaten gezamenlijk om het kampvuur en tuurden in de vlammen. Door het turen in het vuur kwamen zij in een staat van meditatie, bewust 'Zijn' terecht.

Ook in onze tijd wordt er nog steeds over de gehele wereld gemediteerd. We zien dit in verschillende religieuze en spirituele tradities terug. Er bestaan daarom ook vele vormen van meditatie.

Doel van mediteren

Het doel van mediteren is niet de ontspanning, maar dat kan wel een mooie bijeenkomstigheid zijn. Het doel van meditatie is het leren focussen. Het is je aandacht leren richten op één punt. Dit punt van aandacht kan de ademhaling zijn, een gedachte, een gevoel, een voorwerp of onderwerp.

Door de aandacht te leren richten op één punt komt de gedachten stroom (het psychisch lawaai) tot rust, het lichaam kan de negatieve stress los gaan laten waardoor de persoon zich lichamelijk en geestelijk ontspannen kan gaan voelen. En in een staat van meditatie, bewust 'Zijn' komen.

Meditatietraining

De les bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte, er is ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training of neem contact met mij op.

 

Nieuw

'Maak kennis met mediteren'

'Maak kennis met mediteren' is een korte cursus waarin u kennis maakt met mediteren. Elke les bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De gehele cursus bestaat uit 4 lessen van één uur en 15 minuten. Tijdens de les maakt u kennis met verschillende meditatietechnieken en leert u deze toe te passen. Thuis oefenen is een pré. Kijk in de agenda wanneer deze korte cursus weer van start gaat of neem contact met mij op.

 

Voor aanmelden en vragen kunt u contact opnemen via deze site of via de mail of telefoon.

M: 06 27 30 97 39 

Mail: tulayoga2000@gmail.com