Stilte dag

 

Foto gemaakt door: Anneke Bleijenberg

 

In stilte jezelf ontmoeten!

 

Hoe vaak bent je niet op zoek naar stilte in je leven? Wie ooit de stilte heeft kunnen ervaren in zichzelf weet hoe moeilijk het kan zijn deze te bewaken, op te zoeken en vast te houden als we terugkeren in het dagelijks leven met al zijn hectiek.

 

Denk even aan de vakantieperiode

Het kost vaak een paar dagen tijd om onszelf te ontdoen van de spanning, de opgebouwde stress van alledag. En hoe heerlijk is het niet om daarna je dagen in vertraging door te kunnen brengen. In het moment aanwezig te kunnen zijn. Waarin tijd vervaagt. Je een diepe stilte kunt ervaren in jezelf. En je de stilte weer om je heen kunt ervaren omdat jouw focus is veranderd. Waarin we ons eigen pad weer kunnen en durven te volgen.

 

Wie ooit een dag in stilte met zichzelf heeft doorgebracht weet hoe prettig dit is. Het is met je volle aandacht gefocust kunnen en durven zijn in het hier en nu. Het hier en nu is dan het enige moment dat telt. Waarin tijd lijkt te vertragen, tijd er niet meer toe doet. Waarin je mag en kan zijn wie je bent. Een moment waarin je harmonie ervaart.

 

Zou het niet mooi zijn om jezelf in stilte te kunnen gaan ontmoeten? In deze hectische wereld waarin er zoveel van je wordt verwacht. Waarin we zoveel moeten in plaats van mogen! Je vraagt je misschien af of dit nog wel mogelijk is. En wat heb je daarvoor allemaal nodig hebt.

 

In deze workshop is het mogelijk. Het enige instrument wat je hiervoor nodig hebt is jezelf, een open mind en de motivatie om het te willen ervaren.

 

In deze workshop ga je ervaren dat jij vanuit de buitenwereld naar je binnenwereld terug kunt keren. Hoe dan vraag jij je misschien af? Heel simpel door je weer te gaan focussen op dat wat is, je lichaam en geest te ontladen van spanning en stress. De ademhaling gaat je hierbij helpen net als een aantal yoga houdingen, meditatie en ontspanningsoefeningen doen de rest.

 

Zodat je in stilte jezelf kunt ontmoeten, je kunt verbinden met wie je werkelijk bent. Je gaat ervaren wat er gebeurt als jij je op de buitenwereld richt en wat er gebeurt als jij je op de binnenwereld richt. En dat zowel buiten, binnen kan zijn en andersom.

 

* Leer stapsgewijs de aandacht te focussen op één object.

* Leer bewust aanwezig te zijn in het hier en nu.

* Leer je lichaam te ontladen van spanning en  stress

* Laat het psychisch lawaai afnemen

* Leer een goede buikademhaling aan

* Leer te mediteren

* Geeft inzicht in jezelf

* Leert introspectie te plegen

 

Deze workshop wordt op zaterdagen gegeven. De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 15.30 uur. Lunch dien jezelf mee te nemen. Voor koffie en thee en iets lekkers wordt gezorgd.

 

Trek voor deze dag gemakkelijke loszittende kleding aan en ik wil u vragen sokken mee te nemen, in de ruimte worden geen schoenen gedragen. Ook graag een badlaken meenemen voor op de mat.

 

 

 

***Voor meer informatie of opgave***

M: 06 27 30 97 39

E: tulayoga2000@gmail.com