Creëer bewust je eigen leven...nu  
Tula yoga praktijk » Yogapraktijk Schoonhoven

 

Yoga - Meditatie - Persoonlijke ontwikkeling

 

   

Denk na over wat je doet en overpeins of het de moeite waard is om je leven aan te wijden.

Rabbi Nachman.

 

Tula Yoga is de yogapraktijk van Anneke Bleijenberg-Murk in Schoonhoven. Yoga is een middel om lichaam, geest en emotie in balans te brengen en te versterken. Tula betekent evenwicht.  In onze praktijk is de aandacht gericht op gezondheid en vitaliteit, zowel fysiek als mentaal. Bij Tula Yoga ontwikkeld je kracht en lenigheid in de hatha yoga lessen maar daarnaast vind je bij ons ook ontspanning, rust en zelfvertrouwen.

 

Wij verzorgen wekelijkse hatha yoga-lessen maar ook zwangerschapsyoga, gentle yoga lessen, h-yoga lessen, bewust en vitaal ouder worden met yoga, midlife yoga, gezichtsyoga, meditatie, Shantala babymassage en diverse workshops, lezingen en meditatie bijeenkomsten zoals de Sangha in de traditie van Thich Nhat Than en een filosofie groep. Zie de items.

 

Tula yoga is heel divers, dynamisch en staat open voor nieuwe ontwikkelingen en ideeën.

 

Wat is Hatha Yoga?

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet. In die taal betekent het woord YUJ samenvoegen en verbinden. Het is een middel om je lichaam, geest en emotie in balans te brengen. Yoga leert de mens in harmonie en evenwicht met zichzelf en zijn medemens te leven. Met yoga-oefeningen versterkt u uw lichaam, komt u tot rust en tot uzelf.

 

Wie ben ik?

Ik ben Anneke Bleijenberg, 55 jaar en ik woon in Schoonhoven. Sinds 1999 heb ik een eigen yogapraktijk, Tula Yoga genaamd. In mijn praktijk staan  het bevorderen van gezondheid en vitaliteit naast persoonlijke aandacht en ontwikkeling centraal. De vorm van yoga die ik praktiseer is Hatha Yoga.

Vanaf mijn 20e jaar houd ik me al bezig met yoga en meditatie. In loop der jaren heb ik verschillende opleidingen en bijscholingen en trainingen gevolgd, waaronder:

 

* Hatha Yoga opleiding bij Osmose in Den Haag.

* Zwangerschapsyoga bij Samsara in Bilthoven.

* Kinderyoga bij Samsara in Bilthoven.

* Pranayama bij Adviata in Gouda.

* Midlife yoga bij Mieke de Bok, Bunnik.

* Dru yoga opleiding.

* Raja yogaopleiding.

* Counseling en groepsdynamica bij Psychowerk in Amsterdam.

* Yoga voor ouderen bij Samsara in Bilthoven.

* Focussen; basis training 1 bij Je eigen zon zijn in Schoonhoven.

* Stress en yoga bij Samsara Bilthoven

* H-Yoga bij kanker bij de stichting yoga en kanker in Amsterdam.

*Hatha yoga docenten opleiding bij Samsara te Bunnik.

 

Daarnaast volg ik nog steeds verschillende bijscholingen, zie het item bijscholingen. Ik wil deze kennis inzetten voor de persoonlijke ontwikkeling en groei, door middel van het geven van lessen, cursussen, trainingen, workshops, bijeenkomsten. Op deze site houd ik u hiervan op de hoogte.

 

Heeft u belangstelling, dan kunt u contact met mij opnemen via deze site/mail of telefoon.

 

Mobiel:  06 27 30 97 39

Mail: tulayoga2000@gmail.com