Creëer bewust je eigen leven...nu  
Tula yoga praktijk » H-yoga voor mensen die getroffen zijn door kanker en /of herstellende zijn hiervan

 

H-yoga en Gentle yoga lessen voor mensen die getroffen zijn door kanker en/of herstellende zijn hiervan. 

 

 


Sinds juni 2016 mag ik mij H-yoga docent noemen. Ik heb deze specialisatie gevolgd bij de Stichting Yoga en Kanker  in Amsterdam. Deze specialisatie is  erkend en aangesloten bij de YVN. Gekwalificeerde H-yoga docenten zijn te herkennen aan het H-yoga logo zoals hierboven op deze pagina te zien is.

 

Wat is een H yoga les?

H-yoga is een speciaal ontwikkeld programma voor mensen die getroffen zijn door kanker of kanker hebben gehad. Het bied ondersteuning in het herstel en verwerkingsproces, bijvoorbeeld na een operatieve ingreep, tijdens bestralingen, chemokuren en/of hormoontherapie. H-yoga is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op alle reguliere (na) zorg. De H staat voor Hatha en Healing yoga.

 

Waar bestaat een H yoga les uit?

* Aangepaste eenvoudige yoga oefeningen

* Ademhalingsoefeningen

* Meditatie

* Klankhealing

* Visualisaties

* Ontspanningsoefeningen

* Affirmaties.

 

Wat zijn de effecten van een H-yoga les?

* Het brengt ontspanning en soepelheid

* Inspireert en motiveert en geeft zelfvertrouwen

* Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam

* Verbeterd concentratie en ademhaling

* Heeft een positief effect op slaap-, eet-, en leefritme

 

De groepsgrote is 6  a 8 personen. De opbouw van de les is afgestemd op de beperkingen van het individu. De oefeningen worden tijdens de les in een rustig tempo en in aandacht uitgevoerd.

Het verdient aanbeveling dat een deelnemer voor aanvang van een H-yoga les zijn of haar behandelend arts raadpleegt i.v.m. contra indicaties.

 

Reacties van deelnemers

* Ik heb een aantal lessen H-yoga bij Tula mogen volgen. De lessen zijn buitengewoon goed bevallen. De innerlijke rust, die veel (ex)kankerpatiënten vaak ontberen, wordt door H-yoga aangeboord. De oefeningen zijn makkelijk, de instructies duidelijk. Het menselijke contact met lotgenoten is fijn. Het kunnen praten met mensen, die het zelfde hebben doorgemaakt (doormaken) werkt verlichtend op de geest en daardoor ook op het lichaam.
Ik kan deze lessen van harte aanbevelen!

 

* Ik heb de lessen als rustgevend en ontspannend ervaren.

 

*De thema's tijdens de lessen waren soms confronterend maar ook goed om mee bezig te zijn. Het gaf mij inzicht en verdieping.

 

* Ik blokte een deel van mijn lijf tijdens het ziek zijn en mijn behandelingen, het bestond niet meer. Nu kan ik de verbinden met het aangedane gedeelte van mijn lichaam weer aangaan.

 

* Ik ging veel beter slapen.

 

* De adem oefeningen geven mij rust. Ik gebruik het als een anker in mijn leven, waarna ik altijd terug kan keren. Ook en vooral in moeilijke situaties.

 


 

 

Heeft u interesse om aan deze les groep deel te nemen, neem dan contact met mij.

 

Anneke Bleijenberg-Murk

Mobiel: 06- 27309739  

Mail: tulayoga2000@gmail.com

 

Of reageer via deze site, vermeld daarbij je naam en telefoon nummer zodat ik je persoonlijk terug kan bellen voor een telefonische intake gesprekje.