Gentle yoga

 

Foto gemaakt door: Anneke Bleijenberg

Bewegen binnen je eigen mogelijkheden!

 

 

Gentle yoga is een zachte, aandachtige, milde vorm van yoga.  Gentle yoga is een aangepast programma voor mensen met chronische klachten, fysieke beperkingen en voor mensen die stress gerelateerde klachten ondervinden. In deze lessen staat bewust en in aandacht bewegen binnen je eigen mogelijkheden centraal.

 

Voor wie is de les bedoelt?

Gentle yoga is bedoelt voor mensen met chronische klachten, fysieke beperkingen en voor mensen die stress gerelateerde klachten ondervinden. Gentle yoga biedt ondersteuning bij: artrose, reuma, fybromyalgie, nek-, -schouder, -en rugklachten, hartproblemen, ziekte van Crohn, vermoeidheidsklachten, hyperventilatie, pijn en spanningsklachten, overgewicht, herstel na een operatie, mensen die getroffen zijn door kanker en/of daarvan herstellende zijn, burn-out klachten en milde depressieve klachten. Maar is ook bedoeld voor mensen die de reguliere yoga lessen als te intensief ervaren maar toch willen blijven bewegen.

 

Wat wordt er in een  Gentle yoga les aangeboden?

Gentle yoga werkt met aangepaste eenvoudige yoga houdingen. De yoga houdingen worden aangepast aan ieders mogelijkheden. Daarnaast is er veel aandacht voor bewustwordingsoefeningen, adem oefeningen, stilzit oefeningen en ontspanning oefeningen. Tijdens deze les kan er gebruik gemaakt worden van een stoel.

 

Wat kan een Gentle yoga les met je doen?

* Stimuleert het zelfhelend vermogen

* Zorgt ervoor dat je weer plezier kan ervaren in het bewegen

* Versterkt je innerlijke kracht

* Verbeterd de ademhaling

* Verbeterd de bloedsomloop

* Verbeterd het immuunsysteem

* Verbeterd de concentratie

* Verminderd vermoeidheidsklachten

* Verminderd stress gerelateerde klachten

* Geeft inzicht in je functioneren

* Maakt je bewust van dat wat is

 

Intake

Voorafgaand aan de eerste les, wordt er een intake gesprek gehouden om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Raadpleeg bij twijfel altijd je behandelend arts i.v.m. mogelijke contra-indicaties.

 

Lessen

Een Gentle yoga les duurt 1.15 uur en wordt gegeven op donderdagochtend van 11.30 uur tot 12.45 uur. De groepsgrote bestaat uit 6 a 8 personen. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Een proefles behoort tot de mogelijkheid net als een privé lessen.

 

 

***Voor meer informatie en/of opgave***

T : 06 27 30 97 39

E: tulayoga2000@gmail.com